« Sébastien Daucé et La Descente d’Orphée aux Enfers sur Daily Classical Choice »

« De Franse dirigent / musicus Sébastien Daucé – tevens artistiek leider van Ensemble Correspondances- heeft een groot deel van zijn leven gewijd aan de muziek van Marc Antoine Charpentier ( 1643-1704).

 

Recent nam hij La Descente d’Orphée aux Enfers opeen kameropera in twee akten die Charpentier gecomponeerd heeft voor hertogin Maria van Guise.
Hoogstwaarschijnlijk is dit werk over de mythe van Orpheus nooit buiten de muren van huis Guise uitgevoerd. Opvallend is het “open einde”; heeft Charpentier dit zo gewild of heeft hij het werk nooit voltooid?

Tijdens een telefoongesprek met Daucé konden we snel een korte vraag stellen want de maestro is drukker dan ooit.
Kunt u iets meer vertellen over uw relatie met Charpentier en wanneer is dat allemaal voor u begonnen? Charpentier is tenslotte voor velen onder ons nog een onbekende.
‘Ik heb z’n muziek min of meer toevallig ontdekt. Ik zou je niet niet kunnen vertellen wanneer het precies was.
Maar ik denk dat ik hem voor het eerst in de bioscoop of op de radio heb gehoord en niet
tijdens een concert.
In ieder geval voelde ik meteen -hoe zal ik het zeggen- een soort samensmelting van wat deze componist gaf en ik kon voelen.
Ik ben dan ook meer dan verheugd te horen dat La Descente d’Orphée aux Enfers bij u Daily Classical Choice is geworden. Een hele eer waarvoor ik namens ons allemaal van harte dank’. »

Copyright 2022 Ensemble Correspondances - Tous droits réservés

Réalisation Yourra!

PartagerTw.Fb.Pin.
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!